Gibanica
Fino pekovsko pecivo
Gibanica je narejena iz belega kvašenega testa, na katerega damo nadev pripravljen iz sveže skute, jajc, kisle smetane ter drugih sestavin. Peče se v visokih velikih pekačih. Po končanem pečenju se nareže na enake kose kvadratne oblike in po vrhu posladka s sladkorjem v prahu. Je gibanica z veliko nadeva, sočnega okusa. Značilna za Ptujsko okolico, predvsem območje Haloz.
Gibanica je narejena iz belega kvašenega testa, na katerega damo nadev pripravljen iz sveže skute, jajc, kisle smetane ter drugih sestavin. Peče se v visokih velikih pekačih. Po končanem pečenju se nareže na enake kose kvadratne oblike in po vrhu posladka s sladkorjem v prahu. Je gibanica z veliko nadeva, sočnega okusa. Značilna za Ptujsko okolico, predvsem območje Haloz.
Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka | ||||||
Energijska vrednost | maščobe | od tega nasičene |
ogljikovi hidrati | od tega sladkorji | beljakovine | soli |
714kJ/170kcal | 10g | 3g | 11g | 4g | 8g | 0,8g |