Listnati zavitki
Fino pekovsko pecivo
Zavitki ali pogovorno štrudelj, iz Ptujskih pekarn je pecivo, ki ga pripravljamo iz vlečenega testa in ga polnimo z jabolčnim, skutnim in višnjevim nadevom. Po površini ga posladkamo s sladkorjem v prahu. Pri nas jih dobite v teži 80g, 100g in 130g, odvisno od želje posameznika. Naj vam povemo da je zavitek postal popularen že v 18. stoletju, ko se je iz avstro-ogrskega cesarstva razširil še drugod po celotnem svetu.
Zavitki ali pogovorno štrudelj, iz Ptujskih pekarn je pecivo, ki ga pripravljamo iz vlečenega testa in ga polnimo z jabolčnim, skutnim in višnjevim nadevom. Po površini ga posladkamo s sladkorjem v prahu. Pri nas jih dobite v teži 80g, 100g in 130g, odvisno od želje posameznika. Naj vam povemo da je zavitek postal popularen že v 18. stoletju, ko se je iz avstro-ogrskega cesarstva razširil še drugod po celotnem svetu.
Hranilna vrednost za jabolčni zavitek: Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka | ||||||
Energijska vrednost | maščobe | od tega nasičene |
ogljikovi hidrati | od tega sladkorji | beljakovine | soli |
1050kJ/251kcal | 11g | 7g | 38g | 12g | 2g | 0,5g |